4 Aralık 2014 Perşembe

Güzelbahçe Büyükkaya

  Özellikle bahar aylarında, genelde bisikletle, ara sıra da yürüyerek gezmeye doyamadığım Güzelbahçe'nin doğusunda Çatalkaya yönünde yer alan tepedir.

  Yaka mahallesinden Çamlık yönüne, yaka mahallesi mezarlığına kadar güzel asfalt bir yoldan her türlü araçla gidilebilir. Mezarlık önünden yol ikiye ayrılır solda kalan yol araçla ilerlemenin mümkün olmadığı ancak dört çeker araçlarla gidilebilecek bir yoldur. Sağda kalan yol ise toprak ve korkutucu dik rampalara sahip olsa da, hemen her aracın çıkabileceği bir yoldur. Mezarlığı geçtikten sonra hafif bir inişle başlar. Dere geçişinde kapalı bir kapı ile karşılaşabilirsiniz. Kilitli değildir sürgüsünü açıp geçebilirsiniz. tabi geçtikten sonra lütfen kapıyı kapatmayı unutmayın. Bu geçişin ardından dağ çileği (Koca Yemiş ya da Yaban Çileği de deniyor.) çalılıkları çıkar karşınıza


  Ekim ayının ortalarından kasım ayının sonuna kadar bu çalılıklarda meyveleri görmeniz mümkün. Çalılara ve ağaçlara zarar vermeden toplayabilir, tadına bakabilirsiniz. Koyu kırmızı ve yumuşak olması olgun yenilebilir olduğunu gösterir.



  Zirvede eski terk edilmiş evlere ait izler hala durmaktadır. Bu noktadan çok kısa bir mesafe daha ilerleyince, tırmanış biter ve tepenin ardında bir ağıl görünür. 


  Araçla çıktıysanız kenara, geçişi etkilemeyecek şekilde park etme zamanı geldi. Araçtan inin ve manzaranın, temiz havanın tadına bakın.


  Üst resimde görünen tepeye tırmanmanızı öneririm. Manzara gerçekten çok güzel bu tepeden. 540 metre rakımı var.










Güzelbahçe, Adalar ve arka fonda Karaburun

  Tepeden doğuya Papaz dağı, Çatalkaya yönüne giden bazı patikalar var. Ormanın içinden geçerek bu manzarayı da görebilirsiniz.


Çatalkaya ve Papaz dağı









Koyun sürülerinin su içtikleri küçük bir kuyu


Alttaki videoda bahsi geçen rotanın tamamını görebilirsiniz. Papaz dağı sırtlarından, Yaka mahallesine kadar olan yolun tamamını inerken, bisikletime yerleştirdiğim kameradan kaydetmiştim.


   Ayrıntılı yol rotası için : http://tr.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8365077
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder